Meer informatie

Meer informatie

Producten

Ontdek de voordelen die LigoWave producten brengen naar de draadloze wereld.

LigoPTMP Point-to-Multi-Point

Point to Multi Point Wanneer er een draadloze verbinding opgezet moet worden tussen twee afstanden die zich op grote afstand van elkaar bevinden, kan dit complicaties met zich meebrengen. Een voldoende bandbreedte is een hierbij een belangrijke eis. Daarbij kan het hoge kosten met zich meebrengen door het aanleggen van kabels en het bijbehorende graafwerk. Met een draadloze Point-to-Point verbinding maakt u geen hoge kosten en kunt u een betrouwbare verbinding opzetten.

Point to Point WiFi oplossingen

Point to point is een signaal verbinding van A naar B. Aan de ene kant staat het access point en aan de andere kant de ontvanger (de client). Kortom het access point stuurt een signaal uit via een richtantenne en de client ontvangt dit signaal met een richtantnne. De richtantennes, ook deze naam zegt het al, zijn op elkaar gericht. In feite creëer je zo een draadloze netwerkkabel.

Wanneer er een Point to Point gerealiseerd moet worden tussen twee locaties die zich op grote afstand van elkaar bevinden, kan dit als gevolg met andere woorden uitdagingen met zich meebrengen. Daarom is het behoud van voldoende bandbreedte is hierbij een belangrijke eis. Echter kan je daarbij hoge kosten maken bij het aanleggen van bijvoorbeeld: kabels en het bijbehorende graafwerk. Daarom raden wij je een LigoPTP aan. Met deze draadloze Point-to-Point (Wi-Fi) verbinding vermijdt je deze hoge kosten en kun je een betrouwbare verbinding opzetten die optimaal werkt.

Point to point wifi
Een afbeelding op Ligowave.nl waarop de achterkant van een RapidFire staat een Access Point die een ultra krachtige WiFi bridge is.

WAAR KUN JE EEN POINT TO POINT VERBINDING VOOR GEBRUIKEN?

Een point to point verbinding wordt meestal gebruikt in situaties waar het niet mogelijk is om een kabel te aan te leggen. Daarom kun je met deze point to point wifi verbinding kun je een internet of netwerk verbinding opzetten. allereerst volgen hieronder de toepassingen:

  • Bij het opzetten van een verbinding op een andere locatie zonder internetverbinding.
  • Bovendien als je een data back-up op een andere locatie wilt maken.
  • Netwerkverbinding voor kassasystemen.
  • Het versnellen van vooral belangrijke verbindingen binnen een organisatie.
  • Om een tijdelijke Wi-Fi verbinding op te zetten op een outdoor locatie.
  • Voor een verbinding tussen access points voor een hotspot op bijvoorbeeld een camping of in een haven.

Point to Multi Point (PTMP)

Soms kan het voorkomen dat er een verbinding opgezet moet worden naar meerdere locaties. Door de technologieën die blijven groeien is het ook mogelijk om een Point to Multi Point (point to multiple point) verbinding op te zetten. Boven alles kan een Point to Multi Point verbinding opgezet worden om een WiFi verbinding te aan te passen tussen twee of meer punten. Tot slot kun je op deze manier meerdere gebruikers gelijktijdig voorzien van een betrouwbare verbinding. Point to multiple point access points kopen? Kijk in onze webshop.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van LigoWave!