Point to point wifi oplossingen

point to point wifi

POINT TO POINT WIFI OPLOSSINGEN van LigoWave

Point to point wifi is een signaal verbinding van A naar B. Aan de ene kant staat het accesspoint en aan de andere kant de ontvanger (de client). Kortom het access point stuurt een signaal uit via een richtantenne en de client ontvangt dit signaal met een richtantnne. De richtantennes, ook deze naam zegt het al, zijn op elkaar gericht. In feite creëer je zo een draadloze netwerkkabel.

Wanneer er een Point to Point gerealiseerd moet worden tussen twee locaties die zich op grote afstand van elkaar bevinden, kan dit als gevolg met andere woorden uitdagingen met zich meebrengen. Daarom is het behoud van voldoende bandbreedte is hierbij een belangrijke eis. Echter kan je daarbij hoge kosten maken bij het aanleggen van bijvoorbeeld: kabels en het bijbehorende graafwerk. Daarom raden wij je een LigoPTP aan. Met deze draadloze Point-to-Point (Wi-Fi) verbinding vermijdt je deze hoge kosten en kun je een betrouwbare verbinding opzetten die optimaal werkt.

Waar kun je een point to point verbinding voor gebruiken?

WAAR KUN JE EEN POINT TO POINT VERBINDING VOOR GEBRUIKEN?

Een point-to-point verbinding wordt meestal gebruikt in situaties waar het niet mogelijk is om een kabel te aan te leggen. Daarom kun je met deze point to point wifi verbinding kun je een internet of netwerk verbinding opzetten. allereerst volgen hieronder de toepassingen:

 • Bij het opzetten van een verbinding op een andere locatie zonder internetverbinding.
 • Bovendien als je een data back-up op een andere locatie wilt maken.
 • Netwerkverbinding voor kassasystemen.
 • Het versnellen van vooral belangrijke verbindingen binnen een organisatie.
 • Om een tijdelijke Wi-Fi verbinding op te zetten op een outdoor locatie.
 • Voor een verbinding tussen access points voor een hotspot op bijvoorbeeld een camping of in een haven.

Waarom word een point to point verbinding opgezet?

Een point-to-point-verbinding (ook vaak P2P genoemd) wordt vaak vanwege verschillende redenen opgezet:

 • Verbinden hoofdkantoor met nevenlocatie
 • Ontsluiten glasvezelverbinding
 • Backbone internetverbinding
 • Oversluizen server-backup
 • Internetaanvoer tbv Hotspot op camping of bungalowpark
 • Uitlezen IP-camera’s op afstand

POINT TO POINT MANAGEMENT VIA DE CLOUD

POINT TO POINT MANAGEMENT VIA DE CLOUD

Point to point acces points zijn individueel te configureren via een web interface. Dit traditionele scenario is geschikt voor kleine netwerken die geen tot weinig onderhoud en gecentraliseerd beheer nodig hebben. Het krachtige en flexibele LigoWave besturingssysteem garandeert een vlekkeloze besturing van de LigoWave Acces Points en een spanningsloze opstelling voor diegene die het netwerk beheert.

POINT TO MULTI POINT (PTMP)

Soms kan het voorkomen dat er een verbinding opgezet moet worden naar meerdere locaties. Door de technologieën die blijven groeien is het ook mogelijk om een Point to Multi Point verbinding op te zetten. Boven alles kan een Point to Multi Point verbinding opgezet worden om een WiFi verbinding te aan te passen tussen twee of meer punten. Tot slot kun je op deze manier meerdere gebruikers gelijktijdig voorzien van een betrouwbare verbinding.

Vind je dit artikel interessant? deel het!